Следвайте Гласове в ТелеграмУправляващата коалиция в Германия е решила да удвои

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУправляващата коалиция в Германия е решила да удвои
Коментари Харесай

Германия удвоява военната помощ за Украйна до 8 милиарда евро

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Управляващата коалиция в Германия е решила да удвои военната помощ на страната за Украйна за идната 2024 година, тъй че тя да доближи 8 милиарда евро, заяви " Блумбърг ", съобщи Ройтерс. " Блумбърг " на собствен ред цитира неназовани осведомени източници.

Ако тази сума бъде утвърдена от Народното събрание, в който болшинство има ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц, то тогава разноските на Германия за защита биха надхвърлили два % от брутния вътрешен артикул (БВП), каквото е условието на НАТО, написа Българска телеграфна агенция.

Депутатите от Германската социалдемократическа партия на канцлера Шолц, Свободната демократическа партия и " Зелените " са постигнали тази седмица съглашение по оферти федерален бюджет за 2024 година, осведоми " Блумбърг ". За момента няма коментар по тематиката от страна на министерството на защитата на Германия, ръководено от Борис Писториус, прецизира Ройтерс.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи годишнината от изтеглянето на съветските сили от Херсон, като уважи паметта на бойците и цивилните, дали живота си за освобождението на южния украински град. Това президентът направи в обичайното си послание към нацията нощес, прецизира Българска телеграфна агенция.

По думите на Зеленски украинската войска ще продължи да отговоря на офанзивите на съветските войски в Херсонска област, част от която към момента е под контрола на Русия. " Тази седмица сподели, че ние удряме окупаторите и в Черно море, и на Кримския полуостров, и на всички места другаде ", съобщи украинският президент.

Източници: БНР, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР